Het Platform

In De Nieuwe Stad – zwevend boven hal 6; een oude loods van de Prodentfabriek –  verrijst een nieuw ‘platform’. Een duurzaam gebouw dat het gerenommeerde adviesbureau Twynstra Gudde een nieuw thuis gaat bieden. Daarnaast wordt het ook publieke ruimte voor De Nieuwe Stad; er komen flexplekken en -ruimtes die iedereen kan huren.

Het Platform gaat de vernieuwde Oliemolenhof verrijken. Bouwbedrijf Van Bekkum bouwt twee verdiepingen boven het gebouw waar nu poppodium FLOUR en online supermarkt Picnic gevestigd zijn. De nieuwe plek moet gaan dienen als platform: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt.

De architectuur is in handen van Space Encounters. Het wordt een uniek en bijzonder gebouw. Doordat het op palen komt te staan, zweeft het boven De Nieuwe Stad. Het ontwerp creëert verbinding tussen binnen en buiten. Oud en nieuw worden met elkaar geïntegreerd. Aan de buitenkant komen geglazuurde witte tegels. Daarmee wordt verwezen naar de vroegere Prodentfabriek. Het is de eerste nieuwbouw in De Nieuwe Stad en het ontwerp complementeert de bestaande gebouwen. Een aanwinst voor de innovatieve microstad.

Op 1 mei 2018 is tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiele startsein gegeven voor de bouw van Het Platform.

Functie:
Kantoor
Flexruimtes & -plekken

Oplevering
Tweede kwartaal 2019

Partners
Achitecten: Space Encounters
Bouw: Van Bekkum
Constructeur: Van Rossum
Installatieadviseur: Hiensch Engineering

Locatie
De Oliemolenhof, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten