Innovate Experience 2019 op IPKW

29-07-2019

Zaterdag 5 oktober wordt op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) voor de vijfde keer de Innovate Experience georganiseerd. Een samenwerking tussen Innovate, IPKW en Techniekdag Arnhem. Deze dag kun je gratis zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van kunst, wetenschap en techniek. De vraag: ‘wat heeft de toekomst voor ons in petto?’ staat centraal. Belangrijke thema’s deze dag zijn: energie, mobiliteit gezondheid en voeding.

Zelf proberen en experimenteren
Honderden bedrijven en organisaties uit heel Gelderland komen 5 oktober samen om hun innovaties te tonen. 30.000 m2 vol activiteiten voor jong en oud. Je bent als bezoeker onderdeel van de innovaties. Zelf proberen en experimenteren. Maak je eigen 3D MiniMe met een gezichtsscanner, stap in de maffe attracties van De Koude Kermis en ontdek wat je allemaal kunt doen met rivierklei. 

Nieuw: gamezone
Omdat het een jubileumeditie is – editie 5 – wordt er dit jaar een ‘gamezone’ toegevoegd aan het festival. Een vanzelfsprekende toevoeging volgens Tom Kortbeek, directeur van het Innovate Festival, want innovaties zie je toch het eerst in games. “Een nieuwe gamezone is ons cadeautje aan de bezoekers. Miljoenen jongeren spelen Fortnite en virtual reality is hot. We kunnen nog niet teveel bekendmaken maar er doen flink wat grote namen mee. Ook zijn er showmatches en bekende sporters, zoals de Eredivisie FIFA-speler van Vitesse. In de gamezone speel je techdemo’s van de allernieuwste games, kruip je in een race-simulator en kun je een selfie nemen met je favoriete gamepersonage.”

In het kort:
Locatie: IPKW - Industriepark Kleefse Waard Westervoortsedijk 73 in Arnhem 
Tijden: 10.00 - 17.00 
Kosten: Gratis voor iedereen!

Vorig jaar
Maar liefst 17.500 vonden in 2018 de weg naar de Innovate Experience op IPKW. Het enorme aantal bezoekers laat zien dat er in Gelderland grote interesse is in techniek, design en wetenschap.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen