Laan van Duurzaamheid

Een bijzondere woonbuurt

Nadat het jarenlang stil is geweest rond het braakliggend terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort gaat er eindelijk wat gebeuren. Schipper Bosch heeft overleg met de gemeente Amersfoort over de ontwikkeling van woningen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. De intentie is om een bijzondere buurt te realiseren met een mix van doelgroepen. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor groen en duurzaamheid. 

Project

Stedenbouwkundig bureau Vollmer & Partners heeft in opdracht van Schipper Bosch een plan gemaakt voor 101 woningen, waarvan 38 eengezinswoningen en 63 appartementen. Van deze appartementen vallen 30 woningen in de sociale huursector. Van de overige woningen zal tijdens de ontwikkeling worden bepaald of het huur- of koopwoningen worden. Het ontwerp van de woningen wordt tegelijk met de voorbereiding van het bestemmingsplan uitgewerkt.

Daarnaast zal aan de Rondweg Noord een onbemand tankstation van Shell komen, zonder LPG. 

Procedure

De bouwvlakte aan de Laan van Duurzaamheid was ooit bedoeld als bedrijvenlocatie. Een wijziging van het bestemmingsplan is nodig om onze beoogde ruimtelijke plannen te kunnen realiseren. De gemeente Amersfoort is de voorbereiding voor de bestemmingsplanprocedure gestart en naar verwachting komt het ontwerpbestemmingsplan het laatste kwartaal van dit jaar ter inzage.

Afhankelijk van deze procedure verwachten wij het tweede kwartaal 2018 te kunnen starten met de bouw. Mogelijke verhuur- of verkoopinformatie volgt ook tegen die tijd.

 

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!Met het versturen van dit formulier stem ik toe dat mijn gegevens gebruikt mogen worden voor projectgerelateerde doeleinden.

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Plankaart

Bouwvlakte aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid

Andere projecten

Alle projecten