Masterclass Vastgoed as a service

08-03-2018

Vastgoed niet als product maar als dienst: waar komt het vandaan en hoe doe je dat? Mendel Robbers - architect bij Schipper Bosch - behandelt dit onderwerp samen met Sjoerd Memelink en Bote Scholtens (adviseurs bij Twynstra Gudde) in een reeks masterclasses. Aan de hand van een concrete casus: de nieuwe huisvesting van Twynstra Gudde in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

De afgelopen anderhalf jaar ontwikkelde Schipper Bosch in samenwerking met Twynstra Gudde het concept ‘Vastgoed as a service’. Na dit idee te hebben gedeeld op congressen en gastcollega’s kwamen er zoveel positieve reacties, dat een masterclass op z’n plaats leek. De aanmeldingen stoomden binnen en al snel zaten ook de drie extra bijeenkomsten volgeboekt.

Voor de masterclass waren de verantwoordelijken en leveranciers van huisvesting, vastgoed en Facility Management uitgenodigd. Dat leverde een interessante mix op van opdrachtgevers en de markt die met elkaar van gedachten konden wisselen.


Combinatie Schipper Bosch en Twynstra Gudde
De combinatie van Schipper Bosch en Twynstra Gudde blijkt in de masterclass goed te werken. We konden vanuit het perspectief van zowel de leverancier (projectontwikkelaar/eigenaar) als ook de gebruiker de ervaringen laten zien. Een belangrijk component van ‘Vastgoed as a service’ is het streven naar een herkenbaar concept: het bij elkaar zoeken van diverse partijen met gedeelde waarden waar je graag bij in de buurt wilt zitten. Schipper Bosch doet dit door allerlei creatieve ondernemers bij elkaar te zetten in De Nieuwe Stad; een inspirerende omgeving waar Twynstra Gudde graag tussen zit. Een bepaalde community waar je onderdeel van bent. ‘Great product’, ‘great service’ in een ‘great context’ leidt tot ‘great business’ is daarbij de visie van Schipper Bosch.

Meer nieuws van Schipper Bosch

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook