Mobility Innovation Center van start op IPKW: dé plek waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen

05-09-2017

Maandag 4 september ging het Mobility Innovation Center (MIC) van start. Zo’n 120 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken hier in opdracht van verschillende bedrijven aan projecten op het gebied van duurzame mobiliteit. Het Mobility Innovation Center is gevestigd in het pand van Clean Mobility Center (CMC) op cleantech-bedrijventerrein Industriepark Kleefse Waard

De HAN-studenten van de opleidingen Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde worden begeleid door docenten van de HAN en specialisten van de opdrachtgevende bedrijven. Gedurende drie dagen per week werken zij aan zo’n 20 innovatieve mobiliteitsvraagstukken.

Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven
Het Mobility Innovation Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Het CMC vindt verbinding tussen het bedrijfsleven en het onderwijs erg belangrijk; het brengt het bedrijfsleven dichter bij de werknemers van de toekomst en het zorgt voor uitwisseling van kennis, waardoor het onderwijs beter kan inspelen op de behoefte van het bedrijfsleven. Dit sluit naadloos aan bij de campusgedachte van IPKW: een cleantech-community vormen waarin bedrijven en onderwijs samenwerken en gezamenlijk de cleantech-industrie naar een hoger niveau tillen. Het is dan ook de bedoeling dat de HAN-studenten gebruikmaken van de kennis die bij de bedrijven op IPKW aanwezig is.

Locatie
Het Mobility Innovation Center is gevestigd in het voormalige gebouw van HyGear op Industriepark Kleefse Waard. In het gebouw zitten zowel het kantoor van het Clean Mobility Center als de projectruimtes en werkplekken voor de HAN-studenten.

Over het Clean Mobility Center
Het Clean Mobility Center is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid die zich richt op innovatieve oplossingen voor alle te verduurzamen vormen van vervoer. Het Clean Mobility Center wil het toonaangevend topcentrum in Europa zijn, waar kennis en kunde rond duurzame mobiliteit efficiënt gedeeld en ontwikkeld worden. De combinatie van deelnemende partijen, die samenwerken om te innoveren, maakt dit centrum uniek. Kijk voor meer informatie op cleanmobility.eu.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook