Nefkens Park

Transformatie van autobedrijf naar hoogwaardig stedelijke woongebouw

Middenin de stad Amersfoort staat het markante Nefkens-gebouw. Een gemeentelijk monument – een exponent van het naoorlogse industriële erfgoed van de stad - dat getransformeerd wordt tot woongebouw onder de naam: Nefkens Park. De bestaande kwaliteiten worden volop benut en het industriële karakter van het pand blijft intact.

In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot Piet Nefkens - directeur van Henri Nefkens B.V. - een modern autobedrijf neer te zetten op een groot terrein op de hoek van de Vlasakkerweg en de Utrechtseweg. Het complex bestond uit een showroom en enkele verdiepingen met kantoren.

Nieuw hoofdstuk
In 2002 kwam het gebouw in handen van Schipper Bosch en werd het gerenoveerd ten behoeve van huisvesting van bedrijven. Nu is het gebouw toe aan een nieuw hoofdstuk.
In het ontwerp blijft de voorkant van het pand behouden. De bijzondere architectonische kwaliteiten van het gebouw en het historische karakter als autogebouw blijven zichtbaar.

Er wordt een opbouw van één verdieping toegevoegd op beide bouwdelen. De achterkant wordt aangepast om de woningen te voorzien van private buitenruimtes (denk aan balkons en dakterrassen). Ook wordt het grasveld dat achter het gebouw ligt ontsloten zodat het groen optimaal wordt benut.

Er komt een scala aan appartementen, van groot tot klein. Allen met passende buitenruimte met zicht op groen. Het ontwerp is van architectenbureau De Kort Van Schaik.

Planning
We verwachten in het eerste kwartaal van 2019 te kunnen starten met de transformatie en in de zomer 2019 met de verkoop. De oplevering zal dan - als alles volgens planning verloopt - in 2020 zijn.

 

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!Met het versturen van dit formulier stem ik toe dat mijn gegevens gebruikt mogen worden voor projectgerelateerde doeleinden.

Functie:
Wonen

Oplevering:
2020

Partners:
Architectenbureau De Kort Van Schaik

Locatie:
Utrechtseweg 29-31
Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten